НачалоНашите услуги ГалерияУстна хигиена Кабинет Цени Контакти

Поставяне на фасети

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Кабинета на Стоматолоджика работи със зъботехн. лаборатория
Master Dental ЕООД
 
Полезни връзки
Ivoclar Vivadent
Amann Girrbach
3M ESPE
Coltène
Избелване на зъби

Избелването на зъбите е процес на премахване на петна по тях и промяна на цвета им към по-бели. За силно оцветени зъби, тази проста процедура като мащаб, може да подобри значително външния им вид към идеално бели.

Какви са различните видове избелване на зъби?

Повечето стоматологични кабинети предлагат два вида избелване:

• Лазерно избелване (V-хирургия)
• Професионални пакети за избелване в домашни условия

И двете процедури по избелване на зъбите се основават на процес, при който се използва пероксиден гел с различна сила на действие (от 3% до 30%). Колкото по-голяма е концентрацията на пероксид в гела, толкова по-мощно е действието му. Докато по-концентрирания гел има по-голяма ефективност при избелването на зъбите, то той крие и по-голям риск да предизвика нежелани реакции като повишена чувствителност и увреждане на околните тъкани и венци.
Порцеланови фасети и козметични операции

Фасетите са стоматологичен метод, който се използва от доста години с цел козметично преобразяване и подобряване на усмивката. По този начин, криви, оцветени, повредени и силно износени зъби е възможно да се превърнат в една нова, бяла и здрава усмивка. Фасетите представляват тънка черупка от порцелан, керамика или композитен материал, която покрива зъба. Те се "циментират" върху предната му повърхност. Вътрешно шеговито сравнение между стоматолозите е, че фасетите наподобяват изкуствените нокти при маникюрист.
Оформяне на венци

Оформяне на венците се използва в случаи, когато те покриват по-голяма част от зъбите (обикновено предните) и ги правят да изглеждат прекалено къси, което може да повлияе на общия стремеж на човек да се усмихва.

Такова състояние може да бъде причинено по наследство, здравословни обстоятелства или в резултат на предписани лекарства за високо кръвно и др. Оформянето на венците е процедура, при която най-често се използва скалпел. Съществуват и случаи обаче, в които се използват лазерни устройства, с който се пести време, процедурата става по-безболезнена и безкръвна.
Порцеланови корони

Зъбните коронки се използват с цел възстановяване на повредени, напукани или разбити зъби. Короната подсилва болният зъб, за да може той да запази своята функционалност на същото ниво за по-дълго време. Наименованието "корона" идва от факта, че короната използва истинския съществуващ зъб и "стои" отгоре му, като покривя цялата външна повърхност.
Композитни или "бели" пломби

Това е най-популярния метод за пломбиране, защото по прозрачност, цвят и дори структура, материала на белите пломби най-много наподобява естествените зъби. Той осигурява по-добри резултати от вече остарелите сребърни/амалгамови пломби.
Цирконий

Циркониевия диоксид стабилизиран с итрий се използва в стоматологичната практика все по често. От него се изработва "скелета" на бадещата възстановяваща констукция върху който се нанася чистата керамика. Той превъзхожда травиалната металокерамика не само по здравина, но най-вече и по естетика. Изработен е по т.н. CAD/CAM технология. Тези възстановявания имат прецизна адаптация към оформения праг на изпилените зъби и не дразнят и оцветяват венците. Циркониевия оксид дава голяма здравина, много висока якост, стабилност и естетика на изработените зъбни кострукции - корони, мостове или надстройки при работа с имланти. Между многото предимства на циркония се открояват пълната биопоносимост с тъканите, великолепната естетика и голямата здравина, позволяваща изработка на големи конструкции.
Стоматологични мостове за замяна на липсващи зъби

Зъбните мостове представляват изкуствени зъби, които закрепени за съседните, заменят един или повече от липсващите такива. Те могат да бъдат изработени от злато, сплав или порцелан.
Протези за липсващи зъби

Загуба на зъб може да се появи по много причини, сред които пародонтоза, гниене или травма. За замяната му от дълги години се използват зъбни имплантанти и фиксирани мостове. Протезите могат да бъдат за един, или повече зъби, като в съвременната козметична стоматология те могат да бъдат изработени от различни материали.
 
Начало | Услуги | Галерия | F.A.Q. | Кабинет | Цени | Контакти © 2011 Стоматолоджика - Всички права запазени. Created by iPavel